Новини

Покана за свикване на годи...

Регата Кор Кароли Некст ко...

РЕГАТА ПОРТ ВАРНА – КУПИ Д...

Картотека към БФВ...

РЕГАТА ПОРТ ВАРНА – КУПИ Д...

45 години международна рег...

Покана Общо събрание на С...

Членски внос 2021 година...

Общо събрание 19.09.2020г....

РЕГАТА КУПА БЪЛГАРИЯ КОНРА...

Международна Регата Порт В...

РЕГАТА ПОРТ ВАРНА – КУПА Д...

Решение относно Общо Събра...

Покана Общо събрание на С...

Решение от извънредно Общо...


Реклама

1-во място ORC-C на ДП 2018
Реклама

https://www.facebook.com/yachtclubportvarna/
 

Стартира „Купата на начинаещите”


p4.jpg

Близо 30 деца от подготвителната група в клас „Оптимист”, водена от знаещата почти всичко в работата с най-малките Йорданка Минкова – Дани, се събраха днес в яхт клуб „Капитан Георги Георгиев – Порт Варна” за първото издание на „Купата на начинаещите”. Първото състезание в тяхната бъдеща ветроходна кариера бе открито от дългогодишният деятел на клуба Румен Кирчев.

Главен съдия на регатата е клубната легенда Светлозар Тенев. Състезанието на най-малките е в двудневен формат, а на старт застанаха осемте най-подготвени. След провеждането на гонки в двете предварителни групи (разпределени по жребий с черупки от едни много популярни сред децата шоколадови яйца), стана ясно карето претенденти за отличията. С големи шансове са победа в регатата са Радослав Гавраилов и Никола Георгиев.

Първите пет в крайното класиране ще добият право да стартират в първото си официално състезание след седмица – регата „Варна”. Победителят в Beginners Cup ще направи това с конкурентна лодка от клас „Оптимист”, т. нар. клубен „жълт Димас”.


04.08.2012г. 22:45ч.
 
Реклама